Jelena Savic

I am a fuckn artist!

RODITELJSKIISPLJUVCI January 1, 2009

Filed under: PEOPLE MAN,ROMA PEOPLE — Jelena Savic @ 11:03 pm

su najveći krvnici. najbolje znaju kako da te povrede.imaju finansijsku moć. najgora stvar koja može da ti se desi je da živiš sa roditeljima i da imaš preko 25. kad si mala onda ne razmišljaš puno o tome, osim ako baš nemaš neke zlostavljače, koliko je važno da što pre završiš školovanje i da se osamostališ, ili već da odeš negde na studije van svog grada…ali da ne zavisiš finansijski…

još zanimljivo je i to što svako misli da je dovoljno dobar.a. da bude roditelj. i najveća budaletina može da ima dete. prosto da ne poveruješ. kad malo odrastu ta deca i kažu im da ih ničemu nisu naučili…onda ti roditelji kažu toj deci da su …sebična….neverovatno.

još su zanimljivi oni roditelji koji prezaštićuju decu i oni koji bespogovorno uče decu da je roditeljski autoritet neprikosnoven. mnogo me brine to što ovi prvi ne uče decu istrajnosti. jer tu je potrebna samokontrola, potrebno je da imaš granice i da znaš da ih uspostavljaš. potpuno te osakate, jer bez toga postaješ razlivena masa koja se samo preliva. najčešće i problem sa samopoštovanjem ovde ide…. 

a ovi drugi uče decu konformizmu i  toj posebnoj beskrupuloznosti, mislim da ti ljudi teško razvijaju mišljenje na osnovu principa, pošto oni idu iz vrednosti. koje vrednosti možeš da imaš ako razvijaš taj ponizni stav prema autoritetu, takva mikro razjedajuća vrišteća samoponištenja i sebičluk koji iz toga ide. to su ti posmatrači koji uredno obvljaju svoje poslove, istrajno …i nemaju problem da tvrde da svi imaju jednake šanse….

a ukoliko pripadaju manjinskim grupama onda šapuću kad govore o tome…iz nekog razloga….(iako samodopadni do burleske u nekim situacijama …) osim ako nemaju direktne koristi , osim ako to neće da ih košta….

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s