Jelena Savic

I am a fuckn artist!

Velike žrtve-veliki sebičluk February 6, 2009

Filed under: ROMA PEOPLE — Jelena Savic @ 11:54 am

zanimljivo kako romski lideri i liderke koriste pozicije moći. Pa tako nastoje da monopolišu informacije, nastoje da centralizuju odlučivanje i da apsolutno sve ide preko njih. ne vole da dozvole korisnicima.cama da dolaze do informacija direktno….jer bi ih to učinilo nepotrebnima, toga su svesni i brižljivo se trude da se direktna inforamcija učini indirektnom. Prvo me je tovrlo nerviralo, sad mi je vrlo tužno, jer ti ljudi nemaju bilo šta drugo kao svoju karakteristiku koju bi mogli da prezentuju ljudima, da budu ponosni na sebe i samozadovoljni. ne oni.e su izgradili svoju ličnost tako što su bili nekom korisni, nisu radili na sebi, i sad su u očaju. podseća na užasni patrijarhalni model roditeljstva. žrtvovanja i pravljenja nesposobnih potomaka koji bi večno zavisili od svojih roditelja.

zanmljiv je aspekt društveno prihvatljivog manifestovanja brige i požrtvovanosti i taj latentni aspekt najgrubljeg sakaćenja autonomije i samostalnosti korisnika.ca. I zapravo je ta velika žrtva u stvari veliki sebičluk.

ali je baš neprijatno kad prisustvuješ tome i vidiš kako su te osobe sad ispražnjene, osiromašene, istrošene i kako se hvataju očajnički za bilo kakav položaj moći i kako gaze besramno po svom ugledu u tim pokušajima….

a još je zanimljivije kad se to posmatra kroz rodni aspekt. Pa tako gospoda muškarci prepuštaju ženama da obavljaju za njih neke besmislene male stvari, beskrajno iz izrabljujući, a one sve ponosno što su eto ZADUŽENE za nešto, prosto se uvrede kad ih pitate zašto umesto tih muškaraca obavljaju te besmislene poslove….oduzimateim deo identiteta….

nedozvoli muškarcu da uđe u kuhinju…taman posla….jujujuju….

razumljivo je to s obzirom na to da osim te kutlače, nemaju ništa drugo u svojim rukama i tužno je….zato se i ne ljutim na te žene, ljutim se na muškarce.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s