Jelena Savic

I am a fuckn artist!

devla…me sem rom, ne sem activist March 9, 2009

Filed under: ROMA PEOPLE — Jelena Savic @ 9:14 am

Sad neki hoće da se nakace na moj post -nema nekog ko cita Fukoa i ovaj o lutkama i da kažu kako je argument da upravo to što neromi.kinje nemaju to iskustvo koje imaju Romi.kinje uprvo osnov na kom oni mogu da grade jednu oazu. Mogu da grade jedan čist prostor. Mogu da imaju monopol nad radom na ljudskim pravima rosmke populacije. Ti Romi.kinje treba da pročitaju Fukoa i da još jednom pročitaju te moje postove. Bitno je da li je neko Rom.kinja ili nije , jer to nam olakšava ili otežava razumevanje problema i potreba romske populacije , ali nemojte misliti da preispitivanje ne ide i u pravcu rada Roma.kinja na romskim pravima.

 

Kad god čujem da se neko poziva na romsku nacionalnost kao jedini argument za diskreditovanje neromskih aktivista.kinja, pomislim na još jedna sloj moguće manipulacije, na monopol..i počnem da razmišljam o karakteru tih osoba i njihovim kopetencijama…jeli to strah i sebičluk i stavljanje sebe pre korisnika.ca….?

Kako neromi.kinje mogu da egzistiraju na ovom radu za Rome i da rade stvari koje nisu ok, tako i Romi.kinje to isto mogu da rade.

 

Nije kriterijum koje ste nacionalnosti, istina je da ima malo Roma.kinja koji čitaju Fukoa….treba da se radi na tome da ih bude više….istina je da u organizacijam kako sam videla, koje se bave rosmkim pravima nema roma.kinja…što deluje krajnje problematično…to mora da se menja….no, to je jedna varijabla, bitna, ali šta i kako neka osoba radi jeste za mene ključni kriterijum. Mogu slobodna da kažem -jebite se svi vi Romi.kinje koji mislite da je dovoljno da se izjašnjavate kao takvi da biste radili na ljudskim pravima Roma.kinja. Još malo i proći će vaše vreme…doći će neki drugi Romi.kinje… koji čitaju Fukoa….

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s