Jelena Savic

I am a fuckn artist!

…lady, you stink! April 5, 2009

Filed under: ROMI DISKRIMINISANI? — Jelena Savic @ 11:23 am

Zašto Romi smrde?

Zašto odeljenja sa romskom decom smrde?

Ona smrde. Pokušajte vi da radite u odeljenju u kom deca tako smrde.

Ne znam. Jel ovo rečenica-ne znam? To je sve što imam kao reakciju. Upitnik, upitanost, nevericu i nesnalaženje.

 

Zašto ona smrde? Ne znam da li se ona ikada upitala –zašto? Da li je moguće da nije. Čovek je specifičan po tome što ima neurone za empatiju. Ima poseban neuronski sklop koji reaguje na izraze emocija drugih jedinki i može da oseti emocije te druge jedinke. To, kažu, ima bilošku osnovu, iako se izgrađuje socijalizacijom. To se izgrađuje…da, verovatno je u tome problm, iako deluje tako jednostavno, nagonski…

 

 

Naši školski sistemi su nesrećna čeda ove zemlje. Defektni, bolesni, tromi, gnojavi, smrdljivi, sa večitim osećanjem niže vrednosti, halapljivosti, patetičnog cinizma, grabežljivosti, fantazama grčevitih ,po život ugrožavajućih, situacija i puni, puni malih bakterija koje ih naseljavaju.

 

Bakterije žive vrlo jednostavnim životom. Oportunistički, opstaju na bazičnim instiktoidnim mehanizmima. Nemaju samosvest. To su primordijalni oblici života. Nastaju, hrane se, rastu, umiru. Uginu ako ih izložite dejstvu antibiotika.

Žive u određenoj sredini, svojim instinktoidnim nosevima mogu da osete sredinu u kojoj ne mogu da prežive. Može da se desi da uginu…. da….i pošto im preti opasnost,  onda se one  koprcaju malo i bespomoćno, dižu ruku i kažu romska odeljenja smrde, jao, jao!

 

 No, antibiotici moraju da se koriste uporno i redovno. Inače ih je se teško otarasiti i prouzrokuju neprijatne grčeve.

 

 

One Response to “…lady, you stink!”

  1. usernameka Says:

    shvatila sam da skoro….na moje zaprepascenje…da nastavnici.ce cesto definisu kao jedni problem romske dece-higijenu. to je zapravo ono sto njima najvise smeta-njihovo culo mirisa prosto ne moze da se nosi sa tim…smradom…( i krive tu decu, njihove roditelje..koji nece da ih kupaju i koje treba nauciti da decu treba kupati…..)sa bedom zivota romske porodice , tih roditelja i te dece nemaju nikakvih vecih problema….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s