Jelena Savic

I am a fuckn artist!

feministi,ha! February 19, 2009

 

 

Pismo feministkinjama i svim mladim i ne tako mladim  ženama koje ulaze u odnose sa posebnom vrstom muškaraca. tzv. feministima i koje u odnosima sa njima  mogu tražiti seks,  bliskost, razumevanje i ili nešto od toga i naravno poštovanje za sebe…

 

..Uglavnom..On nije onakav kakav misliš da je, onakav kakav se tebi predstavlja,kakav bi volela da je…. što bi se moglo reći za svakog tipičnog  patrijarhalnog, ali je posebno… jer je on Urbani Levičar savršeno obučen u tople boje sa maznim usnama kojima govori.

Ja znam da su oni koji ti na tako dobro naučene načine govore da te uvažavaju i koji imaju tako izvežban osećaj za dodir nedostaju… i koliko je spretan da ti pokaže da on to ume, sa lakoćom očarava mase, govori da treba da se borimo za demokratske promene, zaboga to mu je posao.

 

Pre nego mu dopustiš da tako spontano i neposredno u razgovoru  dodirne tvoju dragocenu kožu, tvoju granicu ne pitajući, podrazumevajući tvoju želju u  perspektivi prezirući je, pokušaj da ga posmatraš u prisustvu drugih žena, pokušaj da vidiš kako svakoj obećava nepregledni osećaj voljenosti i kako se sve završava na seksu….ok…ako je to ono što želiš…..to ne mora biti loše samo po sebi…pitanje je obećanja… očekivanja…šta očekuješ, šta on očekuje, šta se dešava.

 

 Dobro, suština je da se o očekivanjima ne razgoavara, a on najčešće računa sa tim….možda ne bi bilo loše da žene koje su bile sa njim  zamoliš za iskrenost da ih pitaš kako se sa njim osećaju, kako su se osećale (a mislim da si čula ko su one, i većinu verovatno poznaješ) evo recimo… možda ne bi bilo loše da pokušaš da zamisliš  da ćete se viđati samo ako i kad on može i kako ćeš ga sutradan videti da radi to isto sa tvojom mlađom sestrom, najboljom drugaricom, pet drugih žena istovremeno, pred tobom ako mora, mada će se potruditi, poznajući mehanizme patrijarhata da vas sve izoluje i da se sa svakom viđa posebno i  to ne na javnim mestima….jer to je sloboda za koju sve svi.e borimo…i  ti to svakako podržavaš…zar ne?

 

 

Govori da je patrijarhat sranje i da žene treba da budu ravnopravne To je lepa priča, zar ne? Svaka žena je za njega objekat divljenja. Sa velikom pažnjom i radoznalošću i ljubopitljivošću tretiran seksualni objekat. Misliš da te sluša i da te razume, imaš takav utisak….uglavnom, zbog ključnih reči koje izgoavara i koje ti odjekuju ….deficit feminista…..govori draga,  iako te je tek upoznao i kao da kaže- ja  tako dobro shvatam žene *ja sam žena*,  kao da ti je dugogodišnja prijateljica tako dobro poznaje,  tako dobro koristi princip ženske solidarnosti. Feminista poznaje mehanizme , jezik i mezhanizme patrijarhata I zna da ti taj osećaj sigurnosti bliskosti i ravnopravnosti tako nedostaje.

 

I daje ti mogućnost da biraš trenutak ravnopravnosti za seks sa njim, Demagog .Ne zatvara ni jedna vrata za sobom i daje ti takav osećaj posebnosti jer to nisi još doživela. Ah,  tvoja očekivanja…tvoja odgovornost…iako on računa unapred sa tvojim očekivanjima.  Nedostatak iskustva ….Deficit feminista! Onih koji bi rekli jeste, žene nisu kurve ako uživaju u seksu.

 

Naš feminista kaže” Evo ako uživate samnom u seksu ja vas neću smatrati kurvama, samo posle neću znati kako se zovete ili čime se bavite i ko ste vi uopšte. Ali ćete uživati, uz ključne reči koje će tako revolucionarno uzvikivati….to je zagarantovano kao mnoge pre i mnoge posle vas” 

 

On radi sve po ugovoru. Ništa neće preduzeti što ti ne želiš, ako mu kažeš ne, zaboga pa ti si feministkinja on to zna, mada će podrazumevati da ti želiš, mada će te dosvesti  u  poziciju u u kojoj se osećaš neobično zbog tako iznenadne bliskosti za koju ne znaš šta zapravo znači,  koja ti se verovatno dešava po prvi put jer vidjaš nekog takvog prvi put.. on je tako pažljiv i sigurno ne želi da te povredi i tako suptilno navodi da mu veruješ da si posebna, da te neće povrediti,  a ostavlja neki nedefinisan prostor i naravno ne govori ništa što sledi, a zbog čega bi poželela da kažeš ne, ti zapravo nisi ni sigurna da išta tako jako može biti samo seks…ah, tvoja očekivanja, tvoja odgovornost….

 

  ili ako ti je jasno šta hoćeš, da je to seks …on  će stvoriti  utisak da će te poštovati i posle seksa, jer zaboga on poštuje  ljudska prava pa i tvoje pravo na dostojanstvo i naravno feminista je  i podržava te u tvojoj borbi za tvoja prava, pa zaboga ,on se bori za tvoja prava, a između ostalog i za tvoje  seksualno oslobađanje.

Neizgovorena očekivanja…nedostatak iskustva sa feministima….

 

 Ali da… on to ne radi zato što si ti tako posebna  on smatra da je *ljubav *između više osoba sjajna stvar, to će ti reći ako misli da je to tebi ok ….i smatrati da je time odradio svoj deo …da je skinuo odgovornost očekivanja sa sebe i da sada ti shvataš da to znači da on ima seks sa još 5 njih istovremeno i da si ok sa tim ….ali ima nešto što nije poštovanje, a što shvataš tek posle, ali o čemu on naravno neće govoriti, a u čemu  sam ne vidi ništa pogrešno, o čemu ti ne možeš znati ako nemaš od koga da čuješ, jer je svaka koja je povređena ostala u senci sramote pred samom sobom, u senci njegove feminističke reputacije.

 

Pa ako si sa tim ok,

onda preispitaj sebe…  da li znaš tačno šta hoćeš…da li znaš tačno šta on hoće….koja su tvoja, a koja njegova pravila…a da bi postavila ta pitanja…ne smeš biti očarana feministima…

 

Recimo…da li si spremna da on to radi u tvom prisustvu, sa tebi bliskim ženama. Ili da na primer  posle seksa odgovara na telefonski poziv,  ugovara sledeći sastanak , dok ti sediš pored njega.  Pa da dobro… možda ode u drugu sobu, pokušaće da prikrije tragove, tako nesavršeno, jer u suštini vi imate neizgovoreni dogovor i ne teba da se oseća odgovornim za tvoja osećanja  ili za tvoje zdravlje  (zaboga pa ti si feministkinja ) vrlo nerado odgovoriti ko je, ako ga pitaš neće slagati, samo neće reći sve, ali ti svakako ostaješ sa svešću da to radi…

 

Onda u slučaju da glasno kažeš da pristaješ na taj dogovor ,  možda ti neće biti jasno zašto se on ipak trudi da to sakrije, da laže da mu je sa tobom prvi put  i da ostavlja utisak da si ti jedina.

 

A onda misliš- ako ima svest da bi se ti mogla osećati loše uprkos nekakvom podrazumevanom dogovoru -zapravo mu je svejedno,  jer to radi tako nesavšeno, jer mnogi zapravo znaju ko su te devojke osim tih devojaka, i znaju ko je on  bolje i jasnije od tih devojaka, jer zaboga,  žena uvek saznaje , barem u malim feminističkim krugovima….možda i poslednja, ali saznaje i zapravo to je skoro svaka  devojka sa kojom on prođe, koju pomene , za koju sa tobom u razgovoru zamišljeno kaže kako je

opičena

blesava

super  lik

na svima je taktika isprobana ostvarena ili u planu….

 

A ako si sa tim ok,

preispitaj sebe da li si spremna da se to što želiš dešava samo kada on poželi ,iako će te svaki put kada se čujete pitati *draga, kad ćemo da se vidimo?* ….čisto da potvrdi teritoriju i da ostavi utisak da to zavisi od tebe…

Demagog…

 

A ako si sa tim ok

onda se priupitaj da li si ok sa tim da će to trajati onoliko koliko on to želi, ali  da  će ti svaki put kada te sretne nežno dodirnuti ruku očekujući tvoje bezrezervno prihvatanje i razumevanje .

 

A ako ti je sve ok

 i ako ti je jasno da po tom nemuštom ugovoru od njega ne možeš da očekuješ nikakvu prijateljsku, ljudsku podršku onda kada ti bude najpotrebnija.  Zapravo, da ne možeš da očekuješ ništa osim toga da si za njega još jedna seks  šema i da ti on sasvim moguće ne zna ni ime i da ga zapravo i ne zanima šta se dešava sa tobom van tih par sati i da će te posle svega smatrati ne kurvom, ali isprobanom teritorijom koja bi ga mogla ometati u nalaženju novih šema…

 

Da će  ako zajedno krenete na poslovni put smatrati da si krenula isključivo zbog njega zato što si tako slaba žena željna njegove pažnje, podložna njegovim feminističkim čarima.

 

 Da će  ako si krenula na taj put sa kašljem tako nefeministički besomučno i ponižavajuće navaljivati  da ti on plati taksi do kuće, bilo da bi  muvao tvoju prijateljicu pod izgovorom da se brine za tvoje zdravlje,  bilo da bi sa sebe skinuo svaku trunku odgovornosti ako ti zaista ne bude dobro,  ne pitajući te da li ti zapravo želiš da ideš, podrazumevajući da si ti samim tim što si bila sa njim slaba žena koja nije u stanju da o sebi odlučuje, koja sebe ne poštuje …

 

Da ako ne deliš ista feministička intresovanja i ključne reči sa njim podpadaš pod kategoriju* dobra samo za seks*,  mada će naravno primenjivati sve potrebne feminističke strategije da ti se približi.

 

Da ako svaki put ne odaš dužnu pažnju i  poštovanje njegovoj veličanstvenoj pojavi-mora biti da se krešeš sa nekom ženom  i

 

 ako ti je jasno da on ima i stalnu devojku kojoj se pred tobom tako neizmerno divi i koja sasvim verovatno ništa ne zna

Super,

Uživaj…

 

…Ali da….ne zaboravi da i on doprinosi feminizmu na razne načine, i da će se od tebe zahtevati da to vrednuješ…. i da će ti biti izuzetno teško da drugima predstaviš svoje osećanje nepravde u poredjenju sa  njegovim radom….on zapravo nema konkurenciju… i sa tim i računa

 

I…ne zaboravi da ako želiš da budeš fer, nakon ovoga uvek moraš da ostaviš prostor da neki bolji feminista mora postojati…da su pol i rod odavno,bar u teoriji, dekonstruisane kategorije, da je femnizam ipak jedna teorijska pozicija…moraju se pratiti savremen tendencije u borbi protiv patrijarhata…oko nas i u nama…..da je važno verovati i ne isključivati muškarce…na što ćete već neke tvoje dobre i uvažene prijateljice feministkinje podsetiti i  čemu ćete uvek još malo podučiti….

 

 

 

 

11 Responses to “feministi,ha!”

 1. romanochavo Says:

  heheheheh, opet se sve svodi na seks..budi malo pozitivnija….i malo vise poverenja u muski rod….

 2. usernameka Says:

  eh…pa evo i tebi savet..budi malo kriticniji …i malo vise poverenja u žensko iskustvo nasilja….

 3. romanochavo Says:

  Zaboravljas da poticem iz kulture po definiciji “maskilisticka”, zato mi je drago da zene poput tebe (romkinje) konacno pocinju da se osvescuju i u hvala ti na dobronamernom savetu, prihvacam ga rado i odmah ti zelim reci kako u nijednom momentu ne podcenjujem iskustvo nasija nad zenama (narocito ne u nasoj tipicnoj socijalnoj strukturi).
  Ali promovisanjem agresivne kampanje protiv “muskih” u biti se ide u drugu ekstremnost i diskriminira se ili “seksizuje” druga strana.
  Smatram (to je samo skromno misljenje studenta psihologije) da je “veritas” negde u sredini….

  Sto se pornografije tice, u biti sam priznao da potencira koncept seksizma a erotika onda?????
  Jedna moja prof.ka filzofije je rekla nesto sto mi se svidja; svaka osoba ima pravo na svoju “fantaziju” ona nije odgovorna prema nikome e ne mora opravdavati nista nikome dok fantazira, to je u biti najveci stepen ljudske slobode” . Pornografija ili erotika favorizira tu fantaziju i taj stepen slobode koji u biti ne skodi nikome.

  Meni licno pornografija deluje seksisticki, ponizavajuce, itd…jer se sve u biti svodi na materijalisticki cin kopulacije i ejakulacije, ali u biti: jeli neko Seksista ako gleda nesto gde dve odrasle konsencijetne osobe nadrazavaju jedan drugoga?

  Zelimo cenzurirati pornografiju?
  U redu, ali onda moramo priznati d je to jedna impozicija, i limitacija slobode (u neku ruku kao jedne forme komunikacije).

  Imao bih jos tome dodati ali sada moram stvarno da ucim u svakom slucaju tebi saljem veliki pozdrav i ako se evidentno nasa misljenja ne poklapaju.

  Tvoj kolega

  • usernameka Says:

   evo jedne prepiske moje sa nekim ljudima……na tekst -znate te lutke krvare- koji mozes naci na blogu, pa da se ne ponavljam….

   sima:dovoljno je reci mrzim sve muskrace :)
   usernameka
   e simo meni bas nije smesno ovo bre, po ko zna koji put se razocaravam u NEKE borce za ljudska prava ….i nervira me taj obrazac i koliko su ljudi nespremni da misle na druge….i to jos ko da je to nesto najgotivnije na svetu, neki fensi fazon , i to su vece face ako vise tretiraju zene ko stoku i misle da je njihova kita zezlo…pa makar bili i nepismeni i strokavi ….neverovatno , al vazno da oni sebe vide ko borce za ljudska prava…neverovatno…

   Marko Grkavac http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4157728.stm

   usernameka
   marko , zaista…pa sto ne bi preporucio svojoj sestri da pokusa?

   Tijana Popivoda at 1:29am March 18
   sjajno , svaka cast!
   preporucujem sajtove:
   http://antipornactivist.com/
   http://www.hustlingtheleft.com/
   http://www.nostatusquo.com/ACLU/dworkin/OnlineLibrary.html … Read More
   http://www.nostatusquo.com/ACLU/Porn/index.html

   usernameka
   a evo i ko kaze…http://www.guardian.co.uk/media/2008/jun/01/bbc.television1

   usernameka
   http://www.thefword.org.uk/blog/2009/02/bbc_and_sexism

   Marko Grkavac at 2:01am March 18
   Ne vidim kakve moja sestra imea veze sa tim.
   Hteo sam samo da ti skrenem paznju da zenama zaposlenim u porno industriji nuiko nije stavio pistolj na celo da to rade.
   To je njihov izbor i pritom sjajno zaradjuju
   za razliku od muskaraca koji se bave istim poslom.
   Takodje je njihov izbor da budu vidjene kao seksualni objekti….Zato i ugradjuju silikone i setaju polugole kao i armija sponzorusa,
   kojoj je lakse da se namontiraju i da se udaju dok su jos cvrste i zategnute, nego da budu samostalne i nezavisne zene. Takve zene zele i apsolutno zasluzuju da se na njih gleda kao na objekte, jer u to mnogo ulazu i zbog toga se mnogo cega odricu. isto tako verujem da ni najveca seksisticka sovinisticka svinja nece kao seksualni objekat
   gledati zenu u udobnim cipelama ,zakopcanu do grla. mozda je u tome i problem.

   usernameka
   zanimljiv koncept da neko zeli da bude objekt..da…cudo da tvoja sestra, buduci zena,nije odlucila da sjajno zaradi na taj nacin….i da slobodno izabere laksi put…

   a ne pada ti na pamet da ljudsko bice ne moze da bude objekt ….cisto ovako fizioloski….da ne picam o konceptu ljudskih prava…

   i ne pada ti na pamet koje su im jos bile mogucnosti osim ovog -laskeg-puta?…
   a zenu zakopcanu do grla seksisticke sovinisticke svinje itekako gladaju kao seks objekat,niej vazno kako je obucena, vazno da je zena, jer su tako naucili da je svak zena objekat. koliko obrada u porn. ima sa opaticama? jos samo i da su opatice ulozile u to da ih gledaju kao seks objekti ..hahah…

   problem je sto postoji koncept da je u redu da ljudsko bice bude tretirano kao stvar jer se time oduzimaju toj osobi ljudska prava …to znaci da imamo kategoriju -ljudi- i kategoriju stvari ili bolje stvari koje govore-robova, tj.robinja….

   a mos misliti …ko bi reko da je bila francuska revolucija….

   Marko Grkavac at 2:45am March 18
   nisam rekao da sve zene po difoltu biraju laksi put. niti da je to opcija rezervisana samo za zene. mogle su da peru sudove ili da rade u fabrici. ali nisu. i sad jadne zaradjuju milione i desetine miliona dolara godisnje. i kao sto same kazu, imaju polozaj moci u odnosu na muskarce. i ne zele da stanu iako odavno nemaju egzistencijalnih problema. sto se tice opatica, one su nisha u pornografiji. kao i magarci i kerovi. sta je sa njihovim pravima? oni nisu imali izbor.

   Sava VolimTe Jokic at 2:49am March 18
   BRAVO.(ali ja ne vidim da moja KITA meni daje određena prava,)
   Marko malo proMISLI.
   E da ne zaboravi i žene koje u drugim ženama vide OBJEKT,koje i dalje brane patrijahat.

   usernameka
   jao, marko polozaj moci ….a sto ne bi ti prao sudove i radio u fabrici?jeste one su odlucile da zarade pare…samo je pitanje kakvo je to drustvo koje omogucava zenama da zarade pare tako sto ce 24h da izigravaju lutke za dizanje kurceva…moze biti da je to jedno drustvo kurceva kojima treba da ih neko digne…pa ce onda da omoguce zenama ili da… Read More peru sudove i da crknu od gladi ili da se odreknu ljudskih prava i svedu se na nivo objekta ili zivotinje i zarade milione…pa eto, prosto sve vrvi od mogucnosti da na drugi nacin sebi obezbede zivotni stil koji zele….a da ne pricam o tome koliko zene profitiraju, a koliko pornoindustrija..i ko drzi porno industriju….samo nemoj da pominjes zene koje su vlasnice u pornoindustriji…ima ih kao i sto ima zena koje su bile predsednice i istorijske licnosti .samo kad uzmes jedan udzbeni iz istorije ili pogledas ko je na pozicijama moci danas u politici…zamisli..ima strasno malo zena!koliko zena trpi nasilje u pornoindustriji?

   usernameka
   ali lakse je da muskarci veruju da se zene vole nasilje ..procitaj jos jednom tekst koji si poslao , zena hoce da zivi lepo,ali ne zeli da njena deca vide neke njene radove?hm..sta mislis zasto? zar drustvo treba da otvara mogucnosti za zene da rade poslove zbog kojih treba da se stide pred svojom decom? ne znam stvarno kako muskarci mogu da … Read Moreuzivaju u ovakvom radu tih zena znajuci da one rade nesto zbog cega se stide pred svojom decom! to je kao da ti zena pusi i place, a ti svrsavas. hoce zena sto pre da prestane da se bavi tim poslom…
   sto e tice zivotinja zaista mislim da bi borci za prava zivotinja imali sta da kazu ovde..
   zar tebi nije problem da se zene svode na nisu kao magarci i kerovi?! dakle, parce mesa u koje moze da se ubaci kurac. zanimljivo da se npr. u ratu moral vojnika podize tako sto se neprijatelj objektifikuje, depersonalizuje i dehumanizuje na svaki nacin da bi se olaksalo vojnicima da ne misle o tome da ubijaju drugo zivo ljudsko bice

   usernameka
   savo , pa normalno da ti ne vidis, tebi dosta stvari ide glatko, iako mozda ne sve…no,zene se spoticu kako izdju iz materice i ostaju im modrice, pa vide… vrlo je tesko decentrirati se. ali koliko shvatam ti ne vidis- u smislu da hoces da tretiras zene ravnopravno i to je onda ok, ja mislim na patrijarhat u drustvu, malo je muskaraca koji su spremni da vide prepreke koje zene imaju i njihove modrice..jer su ih njihovi muski preci tu postavili, i za to treba snaga i zrelost.
   sto se tice zena jeste, i one same podrzavaju patrijarhat time sto se ne bune i cute i trpe ili jos gore guraju i druge zene u patrijarhat…i to jeste problem, no treba razumeti pozicije i mogucnosti koje su i same imale…evo ti link u tom pravcu https://usernameka.wordpress.com/feminism/romski-feminizam/

   sto se vise zene osnazuju da ne budu mesnate lutke za svrsavanje i sto vise muskaraca bude spremno da im u tome pomogne imacemo jedno drustvo ravnopravnih ….pozzz

 4. romanochavo Says:

  Hvala User, za ove daljne argomentacije na temu. Sada mi je tvoj stav jasniji i kao sto sam ti vec gore u mom komentaru pisao globalno se slazem sa tvojom argomentacijom…ALI…sta onda preporucujes?
  Cenzuru? To je = impoziciji moci (Focault). A iz ovo malo tvojih komentara rekao bih da si ti anarhicarka i to ne bi bilo u skladu sa tvojim principima.

  Kako pomoci zenama koje svesno, konsencijetno i u mnogim slucajevim ponosno “rade” svoj posao u porno industriji da uvide da je to u stvari objektivizacija zene, njenog tela, ili da su “samo mesnate lutke za svrsavanje?”

 5. usernameka Says:

  hm..pa ja bih zaista volela da zivim u drustvu u kom bih yaista mogla da verujem da su te zene imale obilje mogucnosti, te da su svesno i samostalno izabrale prostituciju ili pornografiju …al posto slucaj tesko da je takav, postoji npr. yakonske regulative u Svedskoj gde se kaznjavaju korisnici, ne zene, gde se tim zenama daje podrska u vidu raznih mogucnosti da prezive, da se obrazuju i slicno, i to je organizovana akcija da izadju iz prostitucije ….tako da je procenat opao …mos naci na netu…evo npr.
  http://www.justicewomen.com/cj_sweden.html

  neki kritikuju ovaj model, no kontam da je ma kako manjkav bio bolji od proste legalizacije…

  zene u prosttuciji pa i pornografiji su najzlostavljanije zene na svetu po statistikama nekim silovane su po 9 puta godisnje, a najcesce dolaze iz porodica sa nasiljem, i cesto su same bile zrtve silovanja kao male …

  mozes dapratis npr. u srbiji ulicnom prostitucijom se najvecim delom bave romkinje , a od muskaraca travestiti su mahom romi…a to su najsiromasniji slojevi stnovnistva…i vidis povezanost baveljenaj prostitucijom i siromastva….na sajtu jazasa vidi

  Click to access Istazivanja_medju_vulnerabilnim_grupama.pdf

  naravno da treba omoguciti ljudima koji zele to da rade da rade , no mislim da im treba ponuditi jos mogucnosti da bi bili sigurni.e da je njihova odluka slobodna, a ne uslovljena siromastvom, prostim prezivljavanjem, nasiljem isl……

 6. romanochavo Says:

  Hej, hvala na ovim daljnim info…moram da ti priznam da sam vec pretpostavljao da da je to tako u slucaju prostitucije. ALi mislim da bi trebala praviti razliku sa pornografijom (legalnom). Takodje mislim da bi trebala diferencirati NAS ROME u odnosu na pripadnike drugih populacija. Nas (a narocito zene) mozes slobodno da strpas u najnizi stepen drustva u bilo kom aspektu…..bas zbog naseg stepena edukacije, mentaliteta, kao i marginalizacije, diskriminacije itd…na zalost.
  To sto bi volela da zivis u drustvu gde bi te zene bile adekvatno informisane sa vise mogucnosti itd….je za sada barem u srbiji cista UTOPIJA kad su u pitanju romkinje.

  U svakom slucaju trudim se biti optimist i nadam se u skoru pozitivnu evoluciju roma, njihovog nacionalnog osvescenja i sto da ne, voleo bih da dozivim da bas neka ROMKINJA postane lider i borac za romska prava (dosta mi je vise raznih auto – nazovi nepismenih i miopskih muskih lidera)…user ako si to ti imas moju podrsku……iako u stvari i neznam tvoje pravo ime….vec sam se afektivno vezao za ime Uzer (he he he he).
  Poz.

 7. romanochavo Says:

  ok. pogledaj tvoju e-postu
  Poz.

 8. romanochavo Says:

  Hej, moja greska, poslao sam bio mail na suncica a ne na suncicica…pogledaj sada onaj prvi mail contakt.

  Cao i lep pozdrav..
  Chavo


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s