Jelena Savic

I am a fuckn artist!

Žene da gledaju svoja posla July 14, 2013

Žene treba da gledaju svoja posla.

biznisTreba da prestanu da se bave emotivnim stanjima i romantičnim idejama, da prestanu da misle da li on misli i šta on misli. Treba da da prestanu da u slobodno vreme misle i osećaju povodom muškaraca . Dok one smišljalju šta da stave na FB i da li će to on videti i da li će shvatiti , da li će reagovati i šta će sledeće postovati. Kome piše i u kakvom je stanju , da prestanu da nagađaju o tome šta mu se dešava u životu , sa kim se viđa, gde je bio u toku dana, koga je sreo i šta je pričao i kako se osećao povodom toga. Treba da prestanu da očekuju da on ima da podeli sve što mu se desilo, sve što je osetio, ako je išta osetio. Žene treba da prestanu da misle da imaju pravo na dostupnost njegovih misli i osećanja „jer je to onda jedino pravo“.

Žene treba da prestanu da se bave svojim emocijama povodom njega i njegovim emocijama povodom njih, treba da prestanu da izmišljaju scenarije, da razvijaju vinjete hipotetičkog emotivnog života i scenarije delova života koji se moguće i vrlo moguće neće desiti, treba da prestanu da se udubljuju u  tekstove pop pesama ili već kojeg god žanra, da rastaču svoje srce u tim pesmama i da se preplavljuju emocijama asocirajući neke izmišljene scenarije, da se voze kroz bajkovita mesta koristeći parčiće prošlosti i slažući svoju slagalicu na kojoj neko prati njihove skrivene tragove i pronalazi ih sa izgubljenom cipelicom. Žene treba da prestanu da rade stvari zbog njih, treba da prestanu da misle šta bi on pomislio ako bih obukla ovo, da obraćaju pažnju na njegove izjave i da izvlače nategnute analogije iz tih izjava zaključujući šta bi se sve njemu svidelo. Treba da prestanu da misle o svom telu kao instrumentu za privlačenje muškaraca i da se besomučno  nameštaju za parenje. Žene  treba da prestanu da očekuju od svog tela da bude  3D printovano kao po slici koju misle da muškarci imaju u svojoj glavi. Žene treba da prestanu da smišljalu šizofrene strategije osvajanja uz parolu poželi me , ja sam nedostupna, al sam zavodljiva, poželi me. Treba da prestanu da misle o muškarcima kao osobama kojima se može manipulisati seksom, i da im je to jedino što im je važno u životu i što im treba od žena, treba da prestanu da zavode i da  počnu da gledaju svoja posla.

Žene treba da prestanu da misle o njihovim bivšim ženama i da donose zaključke o njima na osnovu parcijalnih informacija koje imaju o tim odnosima, da prestanu da žele da poseduju neupitno znanje o tome kako oni funcionišu, da poseduju  njihove emocije i njihove želje ubeđujući sebe i druge da ih one tako dobro poznaju. To nije zadatak, to nije zadatak pa da se znaju formule kojima se dolazi do konačnog rešenja. Žene treba da prestanu da očekuju od njih da budu spremni na takvo posedništvo ukoliko žele vezu. Treba da prestanu da izjednačuju monopolisanje njihovog sveta i emotivnog i svakog drugog života sa ljubavlju i treba da se odreknu beskrajne želje za njihovom pažnjom u svakom detalju svog života. Žene treba da batale njihova očekivanja od žena , da ne odgovaraju na njih. A oni imaju isto tako nekakva iluzorna očekivanja od žena. Žene treba da prestanu da osećaju obavezu ukoliko se ta očekivanja iskažu. To nisu presude. Žene treba da prestanu da misle da ta očekivanja, ma koliko zahtevna, čine muškarce monstrumima, treba da izađu iz uloge žrtve i da ne učitavaju u svaki postupak muškaraca  crno-beli  muško-ženski svet…i vice versa još da dodam, nisu ni žene  po sebi isključivo kastracione veštice iz pakla.

Žene treba da prestanu da se beskrajno bave odnosima sa muškarcima u svojim pričama sa prijateljicama, o tome kako on misli i šta misli i kako to objasniti jer to se teško može objasniti, i da prestanu da se beskrajno žale na te muškarce, da od njih zahtevaju da budu nešto što oni očigledno ne mogu biti, i da prestanu da ih kažnjavaju zbog toga, i da prestanu da misle o tome i da pate zbog toga, treba da počnu da se bave svojim poslom. Da prestanu da nalaze zašto i kako oni nisu onakvi kakve bi one želele da su , da prestanu da se bave željama i samima sobom i da počnu da se bave drugim osobama, konkretnim osobama, onim što oni jesu, da prestanu da učitavaju značenja njihovog ponašanja  iz uloge žrtve i da vide svaki njihov postupak koji ih ne uključuje u njihov život kao odbacivanje. Da prestanu da pate zbog toga. Treba da prestanu da planiraju svoje postupke, kretanje, izgled u skladu sa njegovim, da prestanu da misle da li je on tu i gde i je i da li će me videti i sa kim će biti, i da li je otišao i sa kim je otišao, treba da prestanu da rade ono što misle da oni očekuju da će raditi. Treba da prestanu da misle kako muškarci o njima sve ovo misle, da oni uopšte toliko misle o ženama  i da se bave njima. Treba da izađu iz bajki o prinčevima i princezama i zlim likovima i sličnih toksičnih sadržaja koji utiču na morbidne poremećaje idealne slike o sebi i drugima. Nismo princeze, nema prinčeva , nema zlih karaktera koji narušavaju idilu.

Ja stvarno ne znam kako, al žene, ako ovo rade,  treba sve ovo stvarno da prestanu da rade  za svoje dobro i konačno da počnu da se bave svojim poslom, svojom školom, svojom karijerom, svojim životom,svojim zadovoljstvom, prijateljima, porodicom…. a  ako hoće da budu u odnosu sa nekim da počnu konačno da se bave tom osobom kakva jeste, da srede svoje emocije i da sebe i tu osobu prihvate kao nesavršene i rodno uslovljene  i da ne drame oko toga i da ne prave od sebe žrtve. Kakva žrtva, pa on ni ne misli o tebi ženo, shvati to. On sad negde obavlja svoje poslove i bavi se svojim životom, što ga ne čini monstrumom na kraju, pusti to sad.

Žene da počnu da se bave svojim životom konačno i realnim osobama koje imaju pored sebe.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s