Jelena Savic

I am a fckn artist!

Jebeni patrijarhalni restlovi July 29, 2009

pasimacka

 Ne znam šta je to sa ljudima. Stalno pokušavaju daigraju neke igre -ko ne može bez koga. Ko je zavisniji od koga. Ko je kome potrebniji. Igre moći. I to je vrtlog seksualnosti i moći. Nešto kao ko će koga više da podčini. Tako su načili da održavaju odnose. Jebote. Naporno. Ako imaš osobu pored sebe koji tu kurac treba da dokazuješ da je ona tu jer si joj potreban.na. Ako je tu ,znači da joj je stalo. Što to mora da se dokazuje na krvave sadističke načine? Mnogo zategnutosti. Sasvim nepotrebno. Kao da je sam život u pitanju. i gubiš energiju za kretivniji odnos.Pojam posedovanja i vlasništva na delu. Jebena kapitalistička odnošenja prema ljudima. Imamo vlasnike i imamo radnike koji treba da zadovoljavaju potrebe vlasnika i štrajkove i sindikate i nepristojne ponude i niske strasti i korupciju. Male igre na kartonu, Stratego. Moji vojnici su zaposeli teritoriju, moj tajni cilj je da osvojim što više tvojih teritorija i da ti postaneš moj rob i da zadovoljavaš moje potrebe do uništenja. Jebanje do krvi. Griženje i kidanje. Kao ona deca koja su morala da bi preživela da grizu jedno dete u sredini svaki put sa komadom mesa u ustima, inače bi ih vojnik terao da ona budu u krugu.

Ne dopadaju  mi se ove igre. Mrzim što upadam u njih, ionako ih loše igram. Jebeni restlovi iz socijalizacije. Baš me zamaraju i imam utisak da sam u paralelnom univerzumu pitajući se koji ću kurac ja ovde.

 Ako imaš potrebu da upoznaš drugu osobu onda zašto moraš da joj pokazuješ da zapravo ne moraš da je upoznaješ, da ne moraš da je poštuješ? Prvo kažeš -ja želim da te upoznam-, onda druga osoba kaže- u redu, ajde ti mene upoznaj, a i ja ću tebe-i počne da se intresuje za tebe,počne da zadovoljava neke tvoje potrebe, a onda kažeš -e, al ja ne moram da te upoznajem,da te poštujem i ne moram da zadovoljavam tvoje potrebe, a ti sad hoćeš da te ja upoznam i da zadovoljavam tvoje potrebe i ti sad radiš na tome da me upoznaš i zadovoljiš moje potrebe, a ja ne moram da radim na tome da tebe upoznam, i zadovoljim tvoje, ja sam sad tebi potreban.na, sad ti nemaš slobodu, a ja imam slobodu-.

 …Pa jebote, jedino što ti preostane da kažeš  sa gorkim ukusom, -pa ako nemaš potrebu da me upoznaješ , da zadovoljavaš moje potrebe i poštuješ, niko te ne tera, ima valjda drugih koji bi to rado učinili , bez ikakve potrebe da ih ja teram na to, a  ne moram ni ja tebe da upoznajem, i da zadovoljavam tvoje, ako već ti mene ne želiš da upoznaješ, a sigurno neći da te poštujem,ako ti već mene ne poštuješ,  zašto bi trošila energiju na to…. Ajde zdravo-.

 Čudno je to u stvari da zapravo svaka osoba ima potrebu da bude pored te druge osobe, samo je obrazac odnosa pogrešan. Kao kad si mnogo umorna pa jednu stvar radiš pet puta pogrešno i opet i opet….dok jednostavno ne prihvatiš da je jedino smisleno da odmoriš i nastaviš neki drugi put.

 Jebene patrijarhalne, sadističe kapitalističke igre i restlovi iskustveni gadno ulepljeni u nas…bljak

 

One Response to “Jebeni patrijarhalni restlovi”

  1. Milan Says:

    Brutalno jeste. Naročito na poslu i u preduzeću gde se igra igra do istrebljenja. Ili ti ili on. Teško je biti pametniji od tog izbora. A treći izbor uvek postoji.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s